Veelgestelde vragen over reizigers in Marokko

Krijg de beste antwoorden op onze veelgestelde vragen voor reizigers

20+ Veelgestelde vragen over reizigers in Marokko

De veelgestelde vragen over reizen naar Marokko zijn de meest gestelde vragen van elke reiziger die erover denkt Marokko te bezoeken, we hebben geprobeerd korte en informatieve antwoorden te geven. Neem een kijkje en je bent welkom als je meer details nodig hebt of je hebt nieuwe vragen neem gerust contact met ons op .

Hier zijn onze voorstellen voor antwoorden op veelgestelde vragen over reizen in Marokko

De grenzen van Marokko staan open voor toeristen en het leven wordt steeds beter.

Ja, Marokko staat open voor toeristen. Nu kun je Marokko bezoeken als toerist.

Absoluut! Marokko is erg veilig voor gezinnen.

Ja, Marokko vereist 3 dagen (72 uur) voor hun vlucht een vaccinatiepaspoort of een negatieve COVID-19-test.

Ja, u kunt als Brits staatsburger naar Marokko reizen.

Op 15 juni zijn de rechtstreekse vluchten tussen het VK en Marokko hervat. U moet een bewijs overleggen dat u volledig bent ingeënt tegen COVID-19, waarbij de tweede dosis ten minste twee weken voorafgaand aan de reis is toegediend, of een negatief PCR-testresultaat voordat u aan boord gaat van uw vlucht of veerboot naar Marokko. Uit de uitslag moet blijken dat de PCR-test zelf niet later dan 72 uur voor het instappen is uitgevoerd. Om met de veerboot te reizen, moet u tijdens de reis ook een COVID-19-test doen. Kinderen jonger dan 11 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-testvereiste voor binnenkomst in Marokko.

Bij aankomst in Marokko wordt u gevraagd om een ingevuld formulier Volksgezondheid Passagiers te overleggen. U kunt een kopie afdrukken voordat u op reis gaat. U kunt meer details bekijken op de website van de Britse overheid:

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/morocco

Ja, het is erg veilig, Marokko is de belichaming van een van de veiligste landen ter wereld, dankzij de combinatie van het land waar de misdaadcijfers erg laag zijn en de regering die altijd proactief is in het beschermen van hun gasten en de lokale bevolking.

Marokko ligt op het continent Afrika.

De Marokkaanse Dirham-wisselkoers wordt bepaald door de Centrale Bank van Marokko. Euro’s en Britse ponden en worden door sommige grotere handelaren geaccepteerd. Travellercheques zijn handig voor noodgevallen, maar kunnen erg tijdrovend zijn om te verzilveren. Een valutawisselbewijs is vereist om overtollige dirham terug te wisselen.

Er is geen zwarte geldmarkt in Marokko. … Euro’s en (Amerikaanse en CAD – niet Australische) dollars worden altijd geaccepteerd in Marokko en u bespaart tijd met het meenemen van contant geld, en maakt een einde aan lange, langzame bankopstellingen of niet-actieve geldautomaten om dirhams te verwerven. U kunt uw pinpas ook gebruiken bij de bankautomaten.

Luxe restaurants, winkels en hotels of riads in Marokko accepteren meestal pinpassen. Degenen die dat wel doen, zullen waarschijnlijk Visa of MasterCard accepteren, maar kunnen een toeslag in rekening brengen om de kosten van het verwerken van uw transactie te dekken. Amex is geen populaire kaart.

Hoewel het een overwegend islamitisch land is, is Marokko niet droog. Alcohol is verkrijgbaar in restaurants, slijterijen, bars, supermarkten, clubs, hotels en discotheken. Sommige Marokkanen genieten van een drankje, hoewel dit op openbare plaatsen wordt afgekeurd. Het lokale brouwsel naar keuze draagt de hoogst originele naam Casablanca Beer.

In één woord, heerlijk. Salades zijn heerlijk; verse, sappige groenten geserveerd met lichte vinaigrette ernaast. Harira is het Marokkaanse woord voor dikke groentesoep. Een bijzonder lekkere bevat een broodknoedel. Hoofdgerechten zijn meestal een van de volgende: gegrild vlees op spiesjes, vaak geserveerd met frites; couscous, vegetarisch of vlees met groenten; en Tagine, de Marokkaanse stoofpot, meestal vlees, tomaten, aardappelen, uien en kruiden.

Marokkaanse koks gebruiken een melange van kruiden zoals komijn, kurkuma, paprika, saffraan en peper voor een subtiel op smaak gebrachte keuken. In de Sahara vind je ‘Berberpizza’. Dit is een taart met dubbele korst gevuld met vlees, hardgekookte eieren, amandelen en kruiden. Soms nogal gepeperd, kan Berberse pizza het beste worden gegeten met glas na een glas warme, zoete muntthee.

Elke zeehaven heeft vers gevangen vis, bereid door de vissers op of bij de pieren. Mis deze traktatie niet! Als toetje wordt vers fruit geserveerd; granaatappels, meloenen, bananen, appels, sinaasappels en dadels worden allemaal geproduceerd in Marokko en barsten van de smaak. Een blijvend voordeel van de Franse bezetting zijn de verse baguettes die bijna overal verkrijgbaar zijn. Gebak, zowel Frans als Marokkaans, is verkrijgbaar in veel bakkerijen.

Ja. Hoewel het voedsel in het algemeen en de gemeentelijke watervoorzieningen in Marokko volkomen veilig zijn, weet je nooit hoe het systeem van je lichaam zal reageren op nieuw en ongebruikelijk voedsel of andere watervoorzieningen. Daarom is het altijd verstandig om altijd een soort maagremedie zoals Pepto-Bismol, Imodium AD, etc. bij u te hebben.

Marokko is perfect om het hele jaar door te reizen! Gezien de geografische variëteit van het land is er altijd wel een regio waar het klimaat mild is. We kunnen de beste bestemming voor u aanbevelen op basis van het weer en uw reisdata.

In de winter wil je naar het zuiden, de woestijn in. De nachten kunnen fris zijn, maar overdag geniet je van de zon en de blauwe lucht zonder wolken. In de zomer is de Atlantische kust over het algemeen zacht en het is het beste seizoen voor trektochten in de Atlas. Op meer dan 1800 m hoogte is versheid een veilige gok! Dat gezegd hebbende, niets houdt je tegen om de Marokkaanse woestijn te ontdekken, zolang je de juiste accommodatie kiest en je kunt aanpassen aan de hitte.

De dagtemperaturen kunnen behoorlijk warm zijn. Je hebt comfortabele, losse en koele kleding nodig. De avonden kunnen koel zijn. Breng een jas of lichtgewicht cover-up mee. De meeste hotelkamers hebben airconditioning, maar niet allemaal. De temperaturen in de woestijn variëren van koud ’s nachts tot erg heet in de dag, maar je moet je wel afdekken om zonnebrand te voorkomen. Als je in een tent slaapt, zorgen we voor extra dekens.

Breng een zonnebril en hoofdbedekking mee. Zonnebrandcrème kan worden gekocht zodra u aankomt. Neem comfortabele schoenen mee om te wandelen.
Marokkanen hechten veel waarde aan bescheidenheid. Respecteer de cultuur en draag geen kleding die veel huid blootlegt. Lange mouwen en lange broeken of rokken zijn geschikt voor de meeste plaatsen die u bezoekt. We zullen beide historische moskeeën bezoeken die bezoekers toelaten.

Laptops en elektronica uit de VS of Europa werken meestal in Marokko, ervan uitgaande dat ze toegang hebben tot een stekkeradapter, een Europese Franse adapter, deze kan in alle grote elektronicawinkels worden gekocht.

Internetcafés zijn erg populair in Marokko, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot internet. Internetcafé’s zijn over het algemeen vroeg open en sluiten laat, en rekenen gewoonlijk ongeveer 3-6 dirhams per uur. Veel hotels bieden ook draadloze toegang.

Niets staat het verkennen van Zuid-Marokko zelfs in juli en augustus in de weg, zolang je je maar kunt aanpassen aan de hitte en de juiste accommodatie kunt kiezen. Hoe: een middagdutje in een kamer met airconditioning of in de schaduw bij het zwembad, een auto met airconditioning en een schema waarmee u kunt profiteren van de meer gematigde ochtenden en avonden.

Het belangrijkste is om een ​​zonnebril, een hoed of nog beter een keuze (nomadische hoofddoek) mee te nemen en gehydrateerd te blijven… Je kunt overal in Marokko mineraalwater van goede kwaliteit kopen (Sidi Ali en Sidi Harazem zijn twee populaire merken).

Een klein ongemak: je moet lege flessen mee terug naar de stad nemen, aangezien een adequate afvalverwerking op het platteland nog steeds onzeker is…

De keizerlijke steden moeten van september tot juni worden bezocht, aangezien de zomermaanden vaak verzengend zijn, vooral in Fes en Marrakech. De hitte is echter droog en draaglijk zolang je je kunt aanpassen en binnen kunt blijven in de warmere middaguren.

Ondubbelzinnig ja! Zuid-Marokko is gemakkelijk te bereiken en zelfs als je je helemaal verloren voelt in de Sahara, is de beschaving nooit ver weg! Onze bivakken zijn zo ingericht dat ze comfortabel en goed uitgerust zijn. Onze gidsen zijn allemaal geaccrediteerde professionals die er zijn om u te ondersteunen en te zorgen voor een optimale beveiliging. Als u op zoek bent naar meer verfijning in de woestijn, probeer dan onze charmante campings!

De telefoondekking is in het algemeen bijna volledig in Marokko, zelfs in de meest geïsoleerde valleien van de Atlas. Zelfs de dienstverlening in de Sahara-zone groeit elke dag.

De meeste stadsaccommodaties bieden solide wifi-verbindingen.

De GPS-dekking in Marokko breidt zich geleidelijk uit. Het zal je helpen de wegen van grote open ruimtes te omzeilen, maar reken er niet op om je weg te vinden in de medina van Fes!

Ja, bijna … de enige plaatsen die verboden zijn voor bezoekers zijn gebedshuizen. Hubert Lyautey, maarschalk van Frankrijk ten tijde van zijn protectoraat, verbood de toegang tot moskeeën en gebedshuizen voor niet-moslims. Deze regel is sindsdien gebleven.

Er is één uitzondering en geen kleine! De spectaculaire Hassan II moskee in Casablanca mag je niet missen! Vermijd ondertussen heilige dagen (vrijdagen) en religieuze ceremonies (ramadan, Eid al-Adha, enz.)

Marokko is veel westerser qua kleding dan ooit tevoren. Hoewel het nog steeds een overwegend islamitisch land is, kun je je het beste buiten de grote stadscentra indekken. De lokale bevolking is hier echt gewend om toeristen te zien, en je zult je nooit ongemakkelijk of misplaatst voelen. Ze zijn blij dat je er bent.

In de hete zomermaanden raden we je aan om licht, los katoen of linnen te dragen om zo koel mogelijk te blijven.

Een hoed of tulband is een must in de zon om je hoofd te beschermen tegen de hitte en de zon. Je ziet er cool uit, dat beloven we.
In de herfst en lente is een lichte jas of fleece aan te raden; de avonden kunnen behoorlijk koel zijn als de zon ondergaat! In de winter is warme kleding een must.

Absoluut ja, als je kinderen hebt en bereid bent om Marokko te bezoeken, hoef je ze niet te laten babysitten, je kunt ze maar beter meenemen om iets bijzonders te ontdekken.

Deze beslissing kan voor u een uitdaging zijn om extra lasten te dragen als het gaat om de zorg voor uw kinderen, maar kleine kinderen houden ervan om te amuseren en te genieten van reizen als volwassenen. Bovendien zal hun Marokko-ervaring een levenslange reis voor hen blijven om hun geest te verbreden totdat ze volwassen zijn.

Vraag het bij voorkeur aan de persoon voordat je de foto maakt. Sommige lokale mensen houden er niet van om gefotografeerd te worden.

Toch kunnen sommige anderen om een vergoeding vragen voordat ze de foto maken (bijv. slangenbezweerders en alleenstaande artistieke artiesten in Marrakech en Fes). We begrijpen hoe geweldig het is dat sommige foto’s over mensen zouden zijn, vooral met typisch Marokkaanse kleding of stijl, maar we raden aan om toestemming te vragen voordat je een foto maakt.

Hoewel het geven van fooien niet verplicht is in Marokko, is het over het algemeen standaard om de rekening naar boven af te ronden en kleingeld achter te laten in restaurants en cafés. Taxichauffeurs en dragers accepteren ook fooien, 10 dirham is in dit geval meestal voldoende.

Een reisverzekering moet worden afgesloten voordat u uw land van herkomst verlaat. We dwingen niemand om het te kopen. Lokale ziekenhuizen hebben de beperkte diagnostische capaciteit. Privéklinieken kunnen duur zijn, evacuatie kan veel kosten, bagage kan verdwijnen, dus een verzekering is een goed idee.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Thanks for trying to reach out. Feel free to fill the form, we will answer you as soon as possible.

Ask For Prices